• Ultima actualizare
  • 1 02 2024
  • Montreal :
  • 1-888-472-8478
  • Bucuresti :
  • info@worldlinecargo.com
faq-banner

Intrebari frecvente

Articole interzise

Care sunt articolele interzise?

• Animale vii • Arme de foc • Munitie • Articole de valoare excepțională (de ex. opere de artă, antichități, pietre prețioase, aur și argint) • Bani, articole negociabile și cărți de credit preplătite • Băuturi alcoolice • Bijuterii și ceasuri care depășesc 500 CAD valoare (nu și imitațiile de bijuterii și ceasuri) • Blănuri • Fildeș și obiecte din fildeș • Mărfuri/Materiale periculoase (conform normelor IATA) • Mărfuri perisabile • Materiale pornografice • Piei de animale (sălbatice) • Plante • Semințe • Tutun și produse din tutun • Explozive • Gaze • Lichide inflamabile • Substante inflamabile solide • Substante toxice sau infectioase • Materiale radioactive • Baterii litium etc. In plus la cele mentionate mai sus, la transportul pe cale aeriana sunt interzise parfumurile si spray-uri, de orice fel, chiar daca sunt bine protejate sau impachetate. Nu sunt acceptate pentru aerian laptop-uri cu baterii, putem expedia laptop-ul FARA baterie, bateriile de orice tip sunt interzise. Pentru aerian nu sunt acceptate bunuri care au incorporata o baterie (ex: jucarie cu baterie, in acest caz trebuie sa scoateti bateria).

De ce trebuie sa furnizez datele personale a destinatarului (CNP, serie si numar CI)?

Pentru fiecare trimitere (compusa dintr-un colet sau mai multe) trebuie intocmita o declaratie vamala individuala. Acest aspect este pregatit de catre colegii si comisonarul vamal. Comisionarul si partenerii din Romania -  prelucreaza datele dvs. cu caracter personal in conformitate cu prevederile REGULAMENTULUI 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Pentru mai multe detalii acceati pagina: http://worldlinecargo.com/termenii_si_conditiile_de_transport/

Puteti transmite in avans datele cu caracter personal (CNP, serie si numar carte de identitate) folosind formularul nostru securizat: https://form.jotform.com/90035307076956

Pentru Imputernicirea vamala, CNP, serie, numar CI (carte de identitate destinatar/primitor) devin obligatorii. Modificarile legislative referitoare la trimiteri de colete/bunuri dintr-un stat necomunitar catre UE.

Mai jos linkuri (Trimiteri expres/ curierat rapid)

https://www.customs.ro/calatori/intrarea-in-romania-dintr-un-stat-necomunitar

https://www.customs.ro/assets/pdf/adriana/adriana/Informare_grafica_DVSRD.pdf

https://www.customs.ro/e-customs/dvsrd-h7/reglementari

Care sunt tarifele si ce inseamna tarifare minima la transportul maritim?

Tarifele pentru transportul maritim sunt pe pagina Tarife: http://worldlinecargo.com/calculator/

Care sunt tarifele si ce inseamna tarifare minima la transportul aerian?

Tarifele pentru transportul aerian sunt pe pagina Tarife: http://worldlinecargo.com/calculator/

Intrebari generale despre livrari

Livrarea se face la adresa ?

Noi facem livrarea in Romania, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Austria, Belgia, Croatia, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Danemarca, Franta, Irlanda, Spania, Cipru, Portugalia, etc.  la orice adresa, la usa Destinatarului. Pentru Republica Moldova exista puncte de distributie. Pentru alte tari – in dependenta de tara de destinatie.

Este avizat Destinatarul despre livrare?

Valabil doar pentru Romania: Destinatarul este avizat prin SMS in dimineata livrarii, mesajul contine intrevalul orar de 3 ore (de ex.: 8-11). Daca la prima livrare, nimeni nu se afla la adresa, coletul va fi depozitat pentru 5 zile. Dupa 5 zile coletul se intoarce la centrul general de distributie si va fi livrat contra cost (in dependenta de distanta dintre centru si adresa Destinatarului). Daca Destinatarul este in concediu, coletul poate fi depozitat cel mult 10 zile, destinatarul trebuie sa avizeze firma de curierat.

Coletele cu greutate mai mare de 30 kg se vor livra ulterior la o diferenta de aproximativ 4-7 zile fata de coletele de pana in 30kg.
Compania de curierat GLS nu mai face livrari la colete peste 30kg.
O companie speciala de curierat (transport marfa) va face livrarea coletelor de peste 30kg.

Coletele peste 30 kg nu se livreaza la usa daca este bloc sau daca coletele sunt sub 30 kg si liftul nu functioneaza.
Destinatarul este instiintat de sosirea coletelor de catre curieri si trebuie sa le ridice de la limita proprietatii.

Toate coletele, temporar- se pot livra doar la adresa in fata proprietatii (la poarta casei sau in fata blocului).
Conform cu restrictiile legale impuse in Romania , exista posibilitatea sa nu se mai faca livrari la usa, daca nu se poate intra in bloc cu sau fara lift.
Daca restrictiile sunt active – Destinatarii vor fi instiintati telefonic de curieri ca au ajuns in fata proprietatii si vor trebui sa vina sa ridice colet/ coletele personal si sa intre in posesia lor.

In perioada de pandemie sau post-pandemie Covid, pot aparea diverse proceduri si metode de livrare bazate pe situatiile inerente locale ( ex- multiple colete la o adresa se pot livra in zile separate, coletele se livreaza doar la limita proprietatii, etc )
Orice modificari in procesul de livrare al curierilor – sunt create strict de compania de curierat  , de autoritatile locale, de legile locale si noi NU le putem influenta sau modifica.
Expeditorul accepta toate aceste conditii la predarea coletelor.

Ce inseamna norma de livrare ?

Norma de livrare – este o estimare a timpului necesar pentru tranzit, inspectie regulara prin scanare, vamuire si livrare a unui colet/colete.

Aerian: de la 7zile (Romania); alte destinatii din UE: 10-14 zile;

Maritim: 4saptamani (Romania), 4-5saptamani (Ungaria, Bulgaria, Moldova, alte destinatii din Europa).

Normele de livrare sunt calculate din momentul in care pleaca vaporul din port (maritim) sau predare colete catre liniile aeriene (aerian).

OBSERVATIE: aceste norme se respecta si sunt GARANTATE. Exceptie poatea aparea, dar nu neaparat. Explicatie: pe parcursul tranzitului pot aparea, in mod NATURAL diverse devieri neprevazute/neplanificate la calculul normelor de livrare. Exemple de cauze posibile: conditii meteo nefavorabile, defectiuni tehnice, greve, inspectii fizice detaliate din partea Autoritatilor Statale la expediere, in tranzit, sau la destinatie (aceasta inspectie dureaza mai mult decat inspectia regulara prin scanare care este efectuata la fiecare transport si a fost luata in calcul la normele de livrare, etc. Aceste posibile devieri sunt total independente de vointa noastra si nu pot fi nicidecum prevazute sau anticipate.

Pot adauga informatii sau modifica datele Destinatarului pentru o expediere ?

Adaugarea informatiilor suplimentare (numar de telefon, modificare adresa, modificare destinatar) NU se pot face pe tot parcursul tranzitului coletului.

Expeditorul sau destinatarul poate modifica datele catre firma de curierat la momentul in care coletul a ajuns la ei (aceasta perioada va fi cunoscuta de catre expeditor prin Notificarea #1).

Expeditorul va primi 2 notificari: Notificare #1: Transportul in care sunt coletele dvs. este predat liniei maritime/aeriene Notificare #2 : Transportul in care sunt coletele dvs sunt predate pentru livrare (notificarea #2 se transmite numai pentru Romania si numai pentru coletele pana la 30 kg.)

Intrebari generale despre asigurare

WORLD LINE CARGO INC. se angajeaza sa transporte/livreze coletele sigur si rapid. World Line Cargo Inc. NU isi asuma responsabilitatea pentru ambalarea coletelor. Clientul este singurul raspunzator de asigurarea unui ambalaj adecvat pentru transport.

Asigurare – valoarea care poate fi rambrursata (conditii se aplica*) in caz de pierdere, distrugere totala,  a coletului. Tariful de transport NU este rambursabil niciodata. Rambursabila este doar suma de asigurare (conditii se aplica*).

Doar la transportul maritim, ruta Canada-Romania este inclusa o asigurare de 50CAD/adresa (conditii se aplica*). Celelalte servicii (maritim alte tari decat Romania, aerian spre orice destinatie) NU inlcud nici o asigurare in tariful de transport.

Clientul are dreptul sa includa o asigurare mai mare decat cea inclusa in tariful de transport, achitand o prima de asigurare de 6%.

*Conditii de rambursare a asigurarii incluse in pret, in caz de nelivrare colet: coletul ambalat adecvat (ne rezervam dreptul sa refuzam rambursarea asigurarii, daca se constata ca, coletul a fost ambalat neadecvat). Ambalaj neadecvat : cutie din carton moale, colet cu goluri/neumplut suficient, bunuri care se pot sparge/scurge din colet.

Asigurarea de 50CAD inclusa in tariful de transport maritim Canada-Romania poate fi rambursata sub forma de voucher/reducere pentru expedierile viitoare doar cu transportul maritim Canada-Romania. Daca clientul a inlcus o asigurare suplimentara, doar acea diferenta, pentru care s-a achitat prima de asigurare de 6% poate fi rambursata in bani (cash sau cec).

Intrebari generale despre vamuire

La predarea coletelor este responsabilitatea clientului sa declare pe proprie raspundere continutul coletelor, precum si valoarea reala a continutului. Daca la orice control vamal sau supracontrol efectuat in Canada sau Romania de catre autoritatile vamale, se va constanta o discrepanta intre bunurile declarate si continut, se pot aplica masuri de retinere a marfii nedeclarate corespunzator sau se pot aplica taxe vamale conform tarifului vamal in vigoare. Va recomandam sa nu lasati in coletele dvs. bunuri cu etichete noi si pret pe ele. In cazul unui control fizic vamal al coletului, taxele vamale se platesc conform cu valoarea pretului afisat pe bunuri. Clientul si numai clientul este direct raspunzator de continutul coletelor pe care le expediaza.

VAMA este autoritatea care raspunde la nivel national de vamuirea produselor care intra sau ies din tara. Prima sa responsabilitate este colectarea drepturilor vamale. Coletele sunt predate vamii pentru verificare si vamuire. O data ce bunurile dumneavoastra sunt vamuite si primesc liber de vama, noi ne ocupam de livrarea lor. World Line Cargo completeaza impreuna cu clientul documentatia si informatiile fiecarui colet in parte. Clientul declara continutul coletului si valoarea lui, pentru care semneaza, insemnand ca isi asuma intreaga responsabilitate pentru cele declarate.

Care este exact procedura de expediere pana la livrare?

Coletul este depus la punctul de colectare in Canada, se completeaza actele de expediere, coletele se incarca in container. Containerul este deschis in vama din Romania (chiar daca are alta destinatie, spre ex: Germania, Italia, Ungaria, etc.). Vama verifica si stabileste care colete au liber de vama. Cele cu liber de vama se dau la livrare, numai atunci cand vama termina de verificat tot containerul.

In ce conditii un colet NU are liber de vama :

- colet cu valoare mai mare de 45 Euro. In acest caz, Destinatarul va trebui sa completeze o Imputernicire, prin care imputerniceste reprezentantul nostru din Romania sa sa se prezinte si sa il reprezinte la Biroul Vamal de Interior Gradul 1 Bihor  pentru îndeplinirea formalităților vamale. Reprezentantul nostru va efectua in numele destinatarului din Romania toate formalitatile vamale, astfel prezenta destinatarului in vama nu este necesara. Dupa ce se fac aceste formalitati si se achita datoria vamala, coletul primeste liber de vama si se preda pentru livrare. Datoria vamala poate fi achitata si de catre Expeditor in momentul depunerii coletului, astfel Destinatarul nu are de platit nimic la primirea coletului.

- colet subevaluat de catre expeditor. In acest caz vama/comisionarul vamal recalculeaza valoarea coletului, eventual poate sa ceara de la Destinatar sa declare valoarea coletului, comisionarul vamal calculeaza datoria vamala, noi o comunicam destinatarului, destinatarul achita, coletul primeste liber de vama, noi il livram (numai dupa ce se vor acumula un numar rezonabil de colete cu liber de vama).

Taxe vamale, cine le plătește?

Sunt scutite de plata taxelor vamale expedierile, cu o valoare de pana la 45Euro/expediere. Autoritatea vamala are puterea sa impuna propriile valori pentru taxe vamale la import si export. Coletele care trebuiesc vamuite (cu valoare mai mare de 45 Euro) trebuie sa fie insotite intotdeauna de o factura sau declaratie a valorii. Odată ce coletele au ajuns in tara de destinatie, dar inainte ca mărfurile să fie livrate, destinatarul achita toate drepturile impuse de catre Vama. Datoria vamala (taxele vamale+TVA datorate Statului Roman) pot fi achitate si de catre Expeditor.

Care sunt exact taxele la coletele cu o valoare mai mare de 45 Euro?

Noi ca transportatori, nu putem calcula taxele, noi putem doar sa le aproximam. Doar Vama impreuna cu comisionarul vamal le calculeaza exact. Din aproximarile noastre: taxe vamale la import (in dependenta de produs), TVA (19%), serviciile comisionarului vamal. Mai multe detalii, se pot citi aici: pe site-ul vamii customs.ro

Care sunt modificarile legislative de la 1 iulie 2021? (Trimiteri curierat)

conditii

untitled
Explicatii numar/cod EORI: https://www.customs.ro/e-customs/eori
Cum se obine numar/COD EORI: gratuit, se depune o cerere de atribuire cod eori pe nume propriu/ persoana fizica si se obtine de la regionala vamala de care apartine orasul de domiciliu al destinatarului.
Tutorial depunere cerere numar EORI: https://www.customs.ro/assets/pdf/SIIV//Tutorial%20EORI-persoane%20fizice.mp4
Adrese de contact pentru obtinerea numerelor EORI: https://www.customs.ro/assets/pdf/anne%20marie//adrese_de_contact_actualizate.pdf
 
 Intrebari generale despre greutate si dimensiuni colete
Care este greutatea si dimensiunile maxime acceptate ?

NU exista dimensiuni minime, nu putem impune anumite dimensiuni ale cutiilor, cutiile trebuie sa fie cu dimensiunile minime posibile, adica sa fie cat mai compact posibil. Exemplu: pentru o pereche de pantofi, dimensiunile cutiei trebuie sa fie cat o pereche de pantofi; pentru un BBQ cutia trebuie sa fie cat un BBQ; pentru un urs de plus gigant (jucarie din plus) cutia trebuie sa fie cat acel urs gigant. Folositi cutii Heavy Duty

Puteti trimite oricate colete doriti, cu conditia ca fiecare colet in parte sa urmeze urmatoarele 4 reguli simple de mai jos:

1. 30kg – greutatea maxima pe fiecare colet in parte; acceptam si colete mai grele NUMAI pentru Romania maritim si Ungaria, dar vor fi suprataxate de la 30 kg in sus.

2. dimensiunea coletului – bunurile in colet trebuie sa fie impachetate cat mai compact posibil, cat mai indesat posibil, fara spatiu sau goluri in cutie.

3. folositi cutii sau ambalaje pe masura continutului ce trebuie expediat;

4. nu lasati goluri in cutie, deoarece veti plati si aerul din cutie. Daca cutia nu a fost umpluta complet, se taie pe margini si se pliaza pana la nivelul continutului, dati click pe imagine pentru a mari:

2349 (1)
Untitled
IMPORTANT

Se accepta colete care depasesc greutatea de 30kg NUMAI Romania maritim si Ungaria sau dimensiunile maxime – se vor considera agabaritice sau volumetrice si se vor  taxa conform regulilor pentru aceste situatii agabaritice.

FOARTE IMPORTANT

Nu sunteti limitati la numarul de colete trimise. Puteti trimite oricate colete doriti fara sa platiti suplimentar costurile de agabaritic sau volumetric, daca se respecta cele 4 reguli simple de mai sus. Ce inseamna colet agabaritic? Coletele sau bunurile ce depasesc 30kg sau a caror suma celor 3 laturi (Lungime+latime+inaltime in cm) depaseste 170cm (exemplu: 60x60x50). Acestea se vor taxa suplimentar pentru manipulare. Codul muncii si de protectie prevede pentru manipulari de colete grele sau volumetrice necesitatea folosirii de personal suplimentar.

Intrebari despre impachetare/ambalare

Cum pregatesc coletul?

Se recomanda cutii de carton – orice fel de cutii rezistente din carton dur – indiferent daca initial acea cutie a fost folosita pentru transportul altor produse sau daca cutia de carton are inscrisuri sau desene . Cutiile de napkins (eng), serviette (fr) (servetele) rezista doar la greutatea acestora, nu recomandam sa le folositi pentru expediere – se sparg foarte repede de la greutatea continutului.  Atentie la rezistenta cartonului, atunci cand cumparati cutiile HomeDepot, U-Haul, Lowes, etc. Nu impunem cutii standard, se pot folosi orice fel de dimensiuni atata timp cat se tine cont de cele 4 reguli de mai sus. Cutiile trebuie sa fie pe masura continutului marfii din interior. Continutul sa fie bine indesat si fara goluri. Sa se lipeasca cu banda adeziva la incheieturi si margini, nu economisiti pe tape – lipiti coletul cat mai bine (recomandam banda adeziva transparenta sau maro; NU recomandam cea de tip “duct-tape” de culoare gri se dezlipeste usor). De asemenea coletele pot fi si infoliate pentru o siguranta suplimentara. Optional (nu este obligatoriu) sa fie legate cu sfoara pentru a asigura o securitate mai mare a marfii pe perioada transportului.

IMPORTANT

Indicati pe pachet (este suficienta o singura eticheta vizibila) : numele, prenumele, adresa si telefonul destinatarului.

Ce altceva pot sa folosesc daca nu am cutii de carton ?

Cutii de plastic sau valize. Cutiile de plastic : sa fie infoliate, atentie la greutatea volumetrica – formula de calcul: Lungime (cm) x latime (cm) x inaltime (cm) / 6000 = greutatea volumetrica (kg). Tariful de transport se calculeaza in raport cu cea mai mare greutate rezultata dintre greutatea fizica şi greutatea volumetrica. Valize : sa fie infoliate, trebuie sa va asigurati ca eticheta de pe valiza nu se desprinde in timpul transportului si ca suprafata etichetei este de cel putin 1 coala de hartie pe ambele fete ale valizei. Valizele trebuiesc bine infoliate cu folie. Atentie la suprafetele din material textil pe care este dificila aderarea benzii de lipit.

IMPORTANT

Acceptam valize, dar nu recomandam valize ca ambalaj pentru transport.

Am obiecte neregulate de transport. Ce fac?

Orice marfa care este transportata maritim sau aerian trebuie sa fie impachetata si sa aiba un ambalaj exterior. Marfa nu poate fi transportata vrac si trebuie sa aiba elemente de identificare – eticheta cu datele expeditorului si destinatarului. Pentru obiecte cu forme neregulate va rugam sa ne contactati pentru a va sugera modalitati de ambalare. Exemplu : Covor – rulat , indoit si impachetat in saci de gunoi mari din plastic de culoare inchisa Schiuri- saci de gunoi din plastic de culoare inchisa Biciclete- cutii de carton care se pot cumpara sau cere de la magazinele specializate de vanzari biciclete ATV copil – cutii de lemn.

Cum aduc coletul la oficiul de livrare?

Coletul trebuie sa fie predat inchis, sigilat si cu elementele de identificare pe colet (eticheta cu datele destinatar- expeditor). Acest aspect este important pentru rapiditatea procesului de predare colet si a intocmirii documentelor de transport si pentru a respecta timpul de asteptare a celorlalti clienti prezenti la predare de colete.

Urmatoarele servicii sunt cu plata:

Impachetare, lipire cu scotch cutie de catre angajatii companiei: 15$ / cutie; Infoliere cutie sau valiza de catre angajatii companiei: 20$ / cutie; Scotch pentru lipit cutia: 2$ / cutie; Scotch rola intreaga: 5$.

Cum si unde pot obtine cutii de carton gratuite?

Cutiile gratuite pot fi obtinute oricand in timpul programului la sediul companiei din Montreal sau Toronto.

IMPORTANT

Pentru a respecta timpul Dvs de asteptare si a altor clienti prezenti la predare de colete, recomandam pregatirea din timp a coletelor,  ambalarea de catre client la resedinta clientului. Coletele trebuie aduse inchise, sigilate si cu eticheta de identificare. Nu recomandam  pregatirea coletelor la sediul nostru sau marfa vrac.

Intrebari despre plata

Cum pot plati?

Modalitati de plata: numerar(cash), cec personal emis in numele companiei WordLineCargo Inc., Debit Card, Interac, carte de credit (Visa sau Mastercard). NU percepem comision la plata prin carte de Credit sau Debit, Dvs achitati transportul, noi – comisionul!

 

test

PROMOTII

Citeste mai mult
ro