Conform Regulamentul CEE nr. 1186/ 2009 (CAPITOLUL I) se pot introduce bunurile personale in scutire vamala. Persoana care isi schimba resedinta trebuie sa fi avut resedinta in strainatate cel putin 12 luni. Aici intervine un aspect important ce trebuie stiut. Simplul mers in strainatate in scop turistic si ramanerea acolo in mod ilegal pe o perioada de 12 luni nu acorda drept de scutire (dam acest exemplu pentru a fi cat mai concludenti). Faptul ca o persoana a avut resedinta in strainatate timp de cel putin 12 luni se certifica de catre:
- Ministerul Administratiei si Internelor din Romania
sursa: (Re)Stabilirea domiciliului in Romania a cetatenilor romani aflati in Canada (repatrierea).
Cetatenii romani care au domiciliul stabil in Canada insris in pasaport si detin record of landing sau cetatenia canadiana isi pot restabili domiciliul in Romania (repatriere). Cererea privind restabilirea domiciliului in Romania (repatriere) va fi depusa direct la sectia de politie din localitatea in care urmeaza sa se stabileasca domiciliul. Sectia de politie va elibera solicitantului un buletin de identitate si o dovada de repatriere, in baza careia beneficiaza de scutirile vamale in vigoare. Pentru informatii suplimentare consultati site-ul www.customs.ro. Misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate nu sunt autorizate sa primeasca cereri privind restabilirea domiciliului in Romania (repatriere).
Perioada de timp in care se pot introduce in Romania bunurile pentru repatriere este de 12 luni incepand cu data stabilirii domiciliului sau resedintei , dupa caz, pe teritoriul Romaniei.
Autovehiculul personal se poate introduce in tara in scutire vamala, cu conditia ca autovehicolele sa nu aiba destinatie comerciala, deci nu se pot aduce in scutire de taxe vamale: camioane, remorci, autobuze, macarale, vidanjere, etc.
Se pot importa in scutire autovehicole oricat de vechi, singura problema care se ridica este posibilitatea inmatricularii lor (conform normelor de poluare in vigoare). Ar fi bine sa se efectueze verificarea documentelor in copie la Registrul Auto Roman inaintea transportului.
Legislatia vamala nu face referire la numarul de autovehicule care intra in scutire.
Sculele si echipamentele in scutire prin repatriere sunt considerate cazuri particulare ce pot sa apara in momentul in care o persoana care se repatriaza vrea sa-si aduca in Romania scule si echipamente detinute in strainatate. Aici trebuie analizata situatia fiecarui bun pentru a vedea in ce masura poate beneficia de scutire.
Pentru detalii suplimentare expedieri full container, va rugam sa ne contactati.
Puteti sa ne trimiteti o cerere de oferta pentru un transport in regim de repatriere, completand fisierul atasat (dati click pe “Cer oferta de repatriere” de mai jos). Acest fisier este presetat pentru calculul volumului bunurilor de transportat. Putem oferi servicii personalizate, in functie de fiecare caz de repatriere in parte. Completati fisierul, il trimiteti la adresa noastra de e-mail si noi va raspundem cu o oferta de pret in 24 de ore.